Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com
Image Alt
Ett badrum i världsklass

Badrumsrenovering

Dags att renovera badrummet? Låt oss vara med och räkna. Vi renoverar ett stort antal badrum och tvättstugor varje år och hos oss får du ett fast pris, en tydlig och fastställd tidplan och en engagerad projektledare som är med dig hela vägen från start till mål.

Tjänster

Att renovera badrum är något som kräver erfarenhet och kunskap. 

Oavsett varför man renoverar, om det beror på en skada som försäkringsbolaget ersätter eller om man vill höja sin standard hemma eller inför en försäljning så krävs det att projektledaren kan arbeta och förstå samordningsansvaret och hålla i projekt. 

Att arbeta med både VVS och Tätskikt kräver att man arbetar efter gällande branschregler och de behörigheter som krävs. 

Det är svårt om man inte arbetar i branschen att förstå allt gången och ungefär vilka yrkesgrupper som arbetar hemma hos en. Ännu svårare blir det om renoveringen dessutom inte var planerad, exempel om man råkar ut för en vattenskada. Då kommer den när den vill och det kan bli lite rörigt. 
Vi som arbetar på AKR är vana att arbeta i skador som är lite mer akuta än andra. Vi har byggt upp vår verksamhet på att vi ska klara av detta och arbetar ständigt för att våra projekt ska bli mer effektiva för, Er som beställare, för personalen som arbetar i projektet, för miljön, och så klar för att projektet ska gå ihop enligt den kalkyl man lämnade innan man började arbeta. 
När man arbetar i lugn, skapar man lugn genom hela projektet. Där hoppas vi att vår beställare känner sig väl bemötta och fått hjälp/ stöd av oss i processen.
Är renoveringen en planering hos Er så är vi glada för Er skull. Ring eller maila oss för att få hjälp med en kalkyl och tveka inte att höra av er. 
 
Här ska vi försöka förklara hur en badrumsrenovering kan gå till i exempelvis vattenskada.

Projekt 1) 

1)  Man upptäcker att det finns en ev skada i sitt badrum

2) Man kontaktar sitt Försäkringsbolag och berättar att man misstänker en skada, ex fukt. 

3) Man får ett skade nr 

4) I samband med detta så kommer en besiktningsman ut som besiktar och gör en skaderapport. 
AKR har egen besiktningsman och kan göra denna besiktning eller om försäkringsbolaget har en egen. 

5) Visar det sig i skaderapporten att skada finns och att den är ersättningsbar enligt det avtal man har i sin hemförsäkring så är det dags för att börja arbeta. 
Om Ni väljer att AKR ska fortsätta i Er skada så bokar vi upp fortsättning i samråd med Er. 

-------------------------------------------


Rivning arbete och avfuktning

Här börjar samordningen och projektering. 

1)  Bokar med boende ett uppstartsmöte, går tillsammans igenom besiktning 

2) Projektledaren gör en tidsplan, aviserar om så behövs inför ev vattenavstängning, störande arbete osv. 


Dag 1–3

Etablering, demontering EL, VVS, porslin samt övriga rör mm som ska sparas. 
Rivning av ytskikt, flytspackel samt gammal tätskikt, till konstruktion. 

Dag 4–5

Installation av avfuktare 


---------------------------------------------

Här kommer vi att arbeta upp en kostnadskalkyl inför Er återställning, likt befintligt som Ni hade. 
Denna kalkyl ska presenteras för ert Försäkringsbolag som sedan tar beslutet om den är godkänd. 
Det är viktigt att komma ihåg här att det som ska ersättas av försäkringsbolaget inte ersätter standardförbättringar eller om man ex vill flytta på golvbrunn osv. Den kostnaden kommer i det fallet att gå till Er direkt, efter påskriven beställning från Er.

Besiktningsmannen kommer tillbaka och avinstallerar avfuktare och gör en slutkontroll som man får en rapport på är klar inför en återställning av stomme samt ytskikt. Återställa stomme och ytskikt: 

Dag 1-3

EL & VVS börjar återställa 


Dag 6-8:

Snickare återställer väggar med skivor eller puts. Gjuter golv samt återställer tak.

Dag 9

Har Ni El- eller vattenburen golvvärme kommer detta att återställas 

Dag 10
Vi fallspacklar badrummet så att lutningen till golvbrunnen blir korrekt.

Dag 11–16
Montering av tätskikt och ytskikt ex keramik golv & vägg 

Dag 17–18
Snickare kommer för att montera foder, tröskel, målning av tak

Dag 19
El- och rörmontören kommer för sista gången och kopplar in belysning, golvvärme och vatten.

Dag 20 

Slutstädning av badrum och avetablera, Projektledaren som är ansvarig i projektet kommer att lämna över de Intyg Ni behöver

( SäVa, Säkert vatten, BKR, Tätskikt ) samt skötselråd om det behövs på ytskikt.

Material och färg

När du renoverar så uppmanar vi dig till att välja material som håller över tid och som, estetiskt sett, ser bra ut även om några år. Se till att välja material utefter naturen och undvik plast i den mån det går, detta skapar ett miljövänligare klimat såväl som det stärker vyn för inrednings-ögat. När det kommer till färg så finns det många aspekter att ta hänsyn till men de allra viktigaste att tänka på är även här att välja en jordnära färg som fungerar en längre tid samtidigt som den är klimatsmart med hänsyn till miljöaspekter.

Lokala leverantörer

Prioritera lokal produktion i din renovering. För en typisk nordisk design ska du självklart välja svenska, lokala varuleverantörer. Oavsett om din renovering handlar om vitvaror till köket eller bänkskivan till tv-bänken så är en lokal leverantör helt klart det bästa alternativet. En bonus till detta val, utöver det estetiska perspektivet, är att detta bidrar till en klimatsmart inredning. Modernare kan det faktiskt inte bli. En klimatsmart renovering är nämligen också en modern och stilfull renovering.

Energisnål belysning

Utöver färg och form så är belysning en av dem viktigaste faktorerna till en lyckad inredning och renovering. Här gäller det att tänka långsiktigt och sparsamt- välj LED-lampor. LED-lampor är inte endast klimatsmarta utan tillhör också det allra senaste inom belysning och inredning. Inom LED finner du moderna och tidlösa lösningar till belysning samtidigt som du gynnar såväl plånboken som klimatet. Klimatsmart är det nya.

Hållbar renovering

Att renovera ska vara såväl tidlöst som klimatvänligt. Vi definierar dessa två i en enda term-hållbarhet. Nedan finner du de allra viktigaste komponenterna till en hållbar renovering.

Renovering med kärlek & passion

Att renovera badrum är både en passion och en av våra specialiteter och vi har mer än tio års erfarenhet av renovering och ombyggnation i Stockholm med omnejd. Om du väljer oss så får du ett fast pris, en tydlig och fastställd tidplan samt en engagerad projektledare. För att göra projektet så enkelt och smidigt som möjligt, så kan du också köpa kakel, klinker och inredning via oss – till förmånliga priser. Och vi tar självklart med oss allt du har köpt hem till dig när det är dags att montera det. Skicka in en offertförfrågan, så kontaktar en av våra kundansvariga er. Vi bokar då in ett kostnadsfritt och förutsättningslöst hembesök inom Stockholmsområdet vilket ingår inför din badrumsrenovering. Möjligheten om att begära en offert från oss utan hembesök går självklart också bra.

Sugen på att samarbeta?

Kontakta oss för mer information eller för att boka upp ett möte.